Stam hint naar plotselinge breuk met Reading: Onduidelijk en onwenselijk

Stam hint naar plotselinge breuk met Reading: "Onduidelijk en onwenselijk"

16-03-2017 09:56
7

Jaap Stam verkeert in onzekerheid. De manager van Reading is bezig aan een goed debuutseizoen in Engeland, maar tast in het duister over de toekomst van de club.

De Thaise eigenaren van Reading praten al drie maanden met een Chinees consortium over een mogelijke overname. Op dit moment lijkt het erop dat de onderhandelingen zijn geklapt, tot frustratie van Stam. De Nederlandse manager (44) is volgens Engelse media klaar met de onzekerheid.

"Ik weet niet wat er allemaal gebeurt", reageert Stam - met Reading vijfde in het Championship - tijdens een persconferentie. "Het is onduidelijk en onwenselijk, omdat het heel belangrijk is voor mijzelf en de club. Als je plannen hebt, moet je dat concreet kunnen maken om iets te bereiken. Dat kan op dit moment niet."

Stam zet daarmee druk op de Reading-ketel. Zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af, al benadrukt hij dat hij daar op dit moment niet aan denkt. "Mijn doel is duidelijk: ik wil stappen zetten om binnen enkele jaren naar de Premier League te promoveren."