Er kwamen fans het veld op om spelers aan te vallen. Dat is grensoverschrijdend

"Er kwamen fans het veld op om spelers aan te vallen. Dat is grensoverschrijdend"

18-03-2017 07:24
1

De IJsselderby van komende zondag tussen Go Ahead Eagles en PEC Zwolle is dit weekend niet alleen een treffen tussen twee grote rivalen, maar óók een duel dat in de degradatiestrijd van cruciaal kan zijn.

Harry Decheiver en Albert van der Haar, respectievelijk assistent-trainers bij de Go Ahead en PEC, realiseren dit. Toch wil Decheiver niet nadenken over degradatie bij een eventuele nederlaag. "Go Ahead heeft voldoende kwaliteit om erin te blijven. De onderste vijf ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Zeker met onze winterse versterkingen vind ik dat we niets onderdoen voor hen", zo laat hij weten in een interview met De Stentor.

Wedden

Meer odds

Van der Haar leeft vol zelfvertrouwen toe naar de wedstrijd op de Adelaarshorst. "Go Ahead staat laatste en heeft een serieus probleem na zondag. Wij winnen met 1-3 en zetten een belangrijke stap naar handhaving. Dat extra stapje moeten de spelers opbrengen en zijn we verplicht naar onze supporters", aldus Van der Haar, die net als Decheiver vindt dat de haat tussen beide supportersgroepen de laatste jaren teveel is toegenomen.

"Het heeft zich de laatste jaren, mede door de invloed van social media, wel opgekropt", vertelt Decheiver. "Gezonde rivaliteit is prima, maar we moeten elkaar niet de harses inslaan en dingen vernielen. Er zitten ook supporters met hun vrouw en kinderen op de tribune. Bij De Graafschap kwamen vorig jaar supporters het veld op om spelers aan te vallen. Dat is grensoverschrijdend. Ludieke acties moeten we in stand houden, want dat maakt deze derby."