'Ik heb daar weinig gespeeld, maar ben beter dan toen ik wegging bij Vitesse'

'Ik heb daar weinig gespeeld, maar ben beter dan toen ik wegging bij Vitesse'

18-03-2017 08:23
2

Kevin Diks is naar eigen zeggen weer op zijn oude niveau bij Vitesse. De verdediger keerde in de tweede seizoenshelft terug bij Vitesse en hoopt nog altijd op een doorbraak bij Fiorentina, dat hem momenteel verhuurd heeft.

"Ik heb maar weinig gespeeld bij Fiorentina, maar ik heb er wel veel geleerd. De kunst van het verdedigen, ja. Het gaat er om duels niet te verliezen. Nooit. Ik ben nu beter dan toen ik wegging bij Vitesse. Ik voetbal met veel meer gevoel en vertrouwen dan vorig seizoen. Dat merk ik zelf", aldus Diks in De Gelderlander.

Wedden

Meer odds

Zoals gezegd heeft de rechtsback het boek Fiorentina nog niet volledig gesloten. Diks is daarom op Italiaanse les op dit moment. "Ik wil slagen in Italië, maar dan moet ik ook alles om me heen begrijpen", vertelt de speler, die deze winter óók naar Hellas Verona kon. Daar zag Diks echter van af.

"Bij Hellas had ik eerst weer moeten zoeken. Daar had ik op mijn gemak moeten zijn. Ik heb warmte om me heen nodig. Bij Vitesse is alles vertrouwd. Dan kan ik ook sneller lekker gaan voetballen. Ik ben nu topfit. Vitesse heeft in de beker en in de competitie grote belangen, dus ik wil dit seizoen mooi afsluiten."