Oranje-international: 'Toen stonden Ajax, Feyenoord en PSV niet op de stoep'

Oranje-international: 'Toen stonden Ajax, Feyenoord en PSV niet op de stoep'

23-03-2017 07:44
5

Wesley Hoedt heeft zijn criticasters de mond gesnoerd. De 23-jarige verdediger maakte anderhalf jaar geleden de overstap naar SS Lazio, terwijl hij pas net kwam kijken bij AZ. Inmiddels is hij opgeroepen voor het Nederlands elftal.

"Ik heb het destijds inderdaad allemaal gelezen en gehoord", reageert Hoedt in het Algemeen Dagblad. "Ik had helemaal niets te zoeken bij Lazio. Het was natuurlijk ook een forse stap na slechts twaalf duels in de Eredivisie. Maar Lazio, met destijds nog trainer Stefano Pioli, had een duidelijk plan voor me uitgestippeld. Ze vertelden dat ze de potentie in mij zagen."

"Ik durfde de stap aan en het is goed uitgepakt, denk ik", vervolgt de Alkmaarder. "Eerlijk is eerlijk, het is aanvankelijk met vallen en opstaan gegaan. Maar ik ben inmiddels vaste basisspeler bij Lazio. Ik was nooit het grote talent, maar in Italië ben ik zoveel beter geworden. In alle facetten, want ik loop veel minder hoekig dan ik deed in mijn tijd in de Eredivisie. Ik heb zo'n enorme wil om te slagen."

Dat Hoedt voor Lazio koos, had ook een andere reden. "Toen ik transfervrij was bij AZ, stonden Ajax, Feyenoord en PSV niet op de stoep. Maar met alle respect voor de Eredivisie: de Serie A is er niet mee te vergelijken."