Toptrainers doen zegje over Oranje-vacature: Als ze bellen, zeg ik nee

Toptrainers doen zegje over Oranje-vacature: "Als ze bellen, zeg ik nee"

31-03-2017 14:53
8

Als men in Zeist aan Giovanni van Bronckhorst of Phillip Cocu denkt om het zwalkende Oranje weer op de rails te krijgen, dan kunnen ze de moeite besparen. De trainers van Feyenoord en PSV hebben geen plannen.

Van Bronckhorst laat duidelijk weten geen interesse te hebben. "Als ze bellen, zeg ik nee", zegt de trainer van de Eredivisie-koploper op de persconferentie volgens het Algemeen Dagblad. "Ik wil kampioen worden met Feyenoord. Het totale plaatje was niet goed bij Oranje. Hoe nu verder? Vraag dat maar aan de KNVB."

Ook Cocu werd vrijdag geconfronteerd met de situatie bij Oranje, dat binnenkort een nieuwe bondscoach krijgt door het ontslag van Danny Blind. Een overstap naar de KNVB is voor de PSV-trainer niet aan de orde.

"Je ziet dat er allerlei lijstjes worden afgevinkt. Ik werk nu bij PSV en heb het goed naar mijn zin. Er is nu dus niks aan de orde", aldus Cocu volgens het Eindhovens Dagblad. "Belangrijk is dat er nu bij de KNVB eerst de tijd wordt genomen om een duidelijke richting en werkwijze te kiezen. Dan is er een profiel en kunnen mensen worden benaderd."