PEC Zwolle nog altijd niet veilig: Groningen haalt uit in eigen huis

16-04-2017 16:25
17

FC Groningen heeft zondagmiddag uitgehaald tegen PEC Zwolle. In het Noordlease Stadion werd het maar liefst 5-1 voor de ploeg van Ernest Faber.

Al in de eerste helft werd het duel beslist. Bryan Linssen opende na veertien minuten te score namens de thuisploeg. Vijf minuten later verdubbelde Mimoun Mahi met een intikker de score. Ruim vijf minuten voor de rust deelde Groningen de nekslag uit aan PEC: Linssen maakte met zijn hoofd het derde doelpunt van de middag.

De tweede helft begon veelbelovend voor de ploeg van Ron Jans. Nicolai Brock-Madsen maakte binnen een minuut de 3-1 uit een corner, maar vervolgens was het weer Groningen dat de klok sloeg. In de 53ste minuut rondde Mahi goed af voor zijn tweede treffer van de middag. Invaller Ajdin Hrustic besliste de eindstand op 5-1 met een schot van afstand.

Door de nederlaag is PEC Zwolle nog altijd niet zeker van lijfsbehoud. De voorsprong op nummer zestien Sparta is echter ruim: met nog drie wedstrijden te spelen heeft PEC een marge van vier punten. Door de overwinning mag FC Groningen nog altijd hopen op een plek in de play-offs om Europees voetbal.