In het kort: hoofdrol voor Dost in Portugese topper, comeback Dortmund

In het kort: hoofdrol voor Dost in Portugese topper, comeback Dortmund

22-04-2017 23:40
9

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Hoofdrol voor Dost in Portugese topper
Bas Dost eiste zaterdagavond een hoofdrol op in de topper tegen Benfica. De spits van Sporting Portugal scoorde niet, maar was wel belangrijk bij de openingsgoal van de wedstrijd. De benen van de Nederlander werden geraakt door de Benfica-doelman, waarna de bal op de stip ging. Even later kwam Benfica via een vrije trap van Victor Lindelöf op gelijke hoogte. Het werd 1-1.

Wedden

Meer odds

Knappe comeback Dortmund bij Gladbach
Borussia Dortmund heeft de derde plek in de Bundesliga overgenomen van Hoffenheim. De ploeg van trainer Thomas Tuchel kwam mede dankzij de ingevallen Pierre-Emerick Aubameyang knap terug tegen Borussia Mönchengladbach: 2-3. Aubameyang tekende in de zestigste minuut voor de 2-2, drie minuten voor tijd voltooide Raphael Guerreiro de comeback.

Barça ontvangt slecht nieuws van sporttribunaal
Barcelona moet het in El Clásico definitief zonder Neymar doen, melden Spaanse media. De Braziliaanse sterspeler ontving in het duel met Málaga een rode kaart en verliet vervolgens het veld met een cynisch applaus in de richting van de arbitrage, wat hem in totaal op een schorsing van drie duels kwam te staan. Barcelona vocht dat aan bij het Spaans sporttribunaal, dat echter twee leden zag afhaken voor de ingeplande vergadering. Daardoor komt een uitspraak niet op tijd.

Aké in de basis op Wembley, Conte verrast
Nathan Aké staat zaterdagavond in de basis tijdens de halve finale in de FA Cup tussen Chelsea en Tottenham Hotspur. De Nederlandse verdediger vervangt de afwezige Gary Cahill. Chelsea-manager Antonio Conte heeft er voor gekozen om Eden Hazard en Diego Costa rust te geven. De twee vedettes zitten op de bank. Bij Spurs is Vincent Janssen reserve. Het duel op Wembley begint om 18.15 uur. 

De opstellingen

Spurs: Lloris, Trippier, Dier, Alderweireld, Vertonghen, Wanyama, Dembele, Son, Eriksen, Dele en Kane
Chelsea: Courtois, Azpilicueta, David Luiz, Ake, Moses, Kante, Matic, Alonso, Willian, Batshuayi en Pedro

Napoli verlengt contract buitenspeler
SSC Napoli is er in geslaagd om Lorenzo Insigne langer aan boord te houden. Zaterdag kondigde Napoli vol trots aan dat het contract van het jeugdproduct is verlengd. Insigne blijft nu tot medio 2022 bij de huidige nummer drie van de Serie A. De afgelopen weken verliepen de onderhandelingen tussen de club en de speler erg moeizaam, maar nu is er dan toch een akkoord gevonden tussen de beide partijen. Dries Mertens is nog in onderhandeling over een nieuw contract. Ook dat verloopt moeizaam.

Groot statement tegen homofobie
De Deense voetbalwereld zet zich dit weekeinde af tegen homofobie. De aanvoerders van de clubs van het hoogste niveau dragen allemaal een band met de regenboogkleuren om hun bovenarm. Daarnaast zullen de ploegen voorafgaand aan de wedstrijd met regenboogvlaggen het veld opkomen. Bovendien zijn verschillende Deense clubs komende zomer aanwezig bij de Gay Pride-parades in Kopenhagen en Aarhus. "We willen een duidelijk signaal afgeven aan iedereen in de voetbalwereld'', zegt aanvoerder Mathias 'Zanka' Jørgensen van FC Kopenhagen.

PSV komt met leuk nieuws voor fans
PSV gaat zondag rondom het duel met Ajax 'Snapchat Spectacles' gebruiken. Het is een concept waarbij mensen via Snapchat, een social media-platform, live filmpjes kunnen volgen. Het zijn echter niet zomaar filmpjes, de fragmenten zijn opgenomen met een speciale zonnebril, gedragen door een PSV'er. Op deze manier komen de PSV-supporters op unieke wijze dichtbij hun idolen.