In het kort: Atlético Madrid vernedert Las Palmas, AZ wint eerste bekerfinale

In het kort: Atlético Madrid vernedert Las Palmas, AZ wint eerste bekerfinale

29-04-2017 20:45
7

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Atlético Madrid geeft Las Palmas pak slaag
Atlético Madrid heeft zaterdag zonder enige problemen van Las Palmas gewonnen. De middenmoter stond al na achttien minuten met 0-3 achter. Kevin Gameiro opende al na twee minuten de score, terwijl Saúl Níguez na een kwartier de 0-2 binnenschoot. Gameiro maakte bijna direct vanaf de aftrap de 0-3. Lang leek dat de eindstand te blijven, maar Thomas en Fernando Torres maakten er uiteindelijk 0-5 van. 

AZ wint 'KNVB eBekerfinale' 
Hoewel de echte KNVB Bekerfinale pas zondag wordt gespeeld, stonden zaterdag de eSporters van AZ en Vitesse al tegenover elkaar. AZ-gamer Aristote Ndunu was nét wat beter dan Paskie Rokus, de eSporter van Vitesse. Het duel eindigde in een 2-1 winst voor AZ.

Van Haaren keert terug in FC Dordrecht-selectie
Ricky van Haaren zal in aanloop naar de laatste wedstrijd van het seizoen weer aansluiten bij de selectie van FC Dordrecht. De 25-jarige middenvelder speelde de eerste seizoenshelft op amateurbasis voor de Jupiler League-ploeg, maar nam in de winterstop alweer afscheid. De geboren Rotterdammer vond echter geen nieuwe club en keert nu dus weer terug bij FC Dordrecht, waar hij de afgelopen periode al meetrainde om fit te blijven.

Celtic vernedert Rangers
Celtic heeft Rangers zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag bezorgd in eigen huis. Het werd 5-1 voor de landskampioen van Schotland. Sinclair, Griffiths, McGregor, Boyata en Lustig scoorden namens The Bhoys. Miller deed bij een 0-4 achterstand nog iets terug. Nooit eerder won met Celtic met zulke grote cijfers in het Ibrox Stadium. 

Adams degradeert met Granada
Granada is zaterdagmiddag officieel gedegradeerd uit de Primera Division. De nummer negentien van de Spaanse competitie ging met 2-1 onderuit bij Real Sociedad. Ruim twee weken geleden werd Tony Adams aangesteld door Granada; onder leiding van de Brit werd er vier keer op rij verloren. 

Iniesta ontbreekt bij Barcelona
FC Barcelona kan zaterdagavond geen beroep doen op Andres Iniesta. Door een spierblessure in zijn rechterbeen moet hij de stadsderby tegen Espanyol missen. De medische staf laat op de officiële kanalen in het midden hoe lang Iniesta daadwerkelijk uit de roulatie is.

FC Basel wéér kampioen van Zwitserland
Voor de achtste keer op rij is FC Basel kampioen geworden van Zwitserland. Na de 2-1 zege van vrijdag op FC Luzern is de koploper zes wedstrijden voor het einde niet meer te achterhalen door de concurrentie. Dit seizoen wist alleen rivaal Young Boys Basel in competitieverband te verslaan. De kampioen speelt over een maand ook nog de bekerfinale tegen FC Sion.