Van den Brom: 'Ik kon wel door de grond zakken, dat is mijn schuld geweest'

Van den Brom: 'Ik kon wel door de grond zakken, dat is mijn schuld geweest'

30-04-2017 09:13
3

John van den Brom ziet de bekerfinale van AZ tegen Vitesse niet als een kans op persoonlijk eerherstel. De huidige trainer van de Alkmaarders verloor de eindstrijd in 1990 als speler van de Arnhemse club.

Vitesse ging destijds met 1-0 onderuit tegen PSV, nadat Van den Brom in de slotseconde een penalty had gemist. "Voor mijn strafschop was er al heel veel ophef in het veld, waardoor het lang duurde. Van Breukelen stopte mijn strafschop en daarna was het meteen voorbij", blikt hij terug in gesprek met de NOS. Vitesse bleef daardoor verstoken van de eerste prijs in de historie.

Wedden

Meer odds

"Ik kon wel door de grond zakken, want ik wist dat we met Vitesse een unieke kans hadden laten liggen", stelt Van den Brom. "Dat is mijn schuld of fout geweest. Het was ook een slecht genomen strafschop." Hij krijgt nu de kans op revanche, maar zelf ziet de coach dat anders. "Ik hoop eigenlijk dat er over 27 jaar wordt gepraat over de bekertitel van AZ tegen Vitesse. Dan heeft niemand het, denk ik tenminste, meer over de gemiste strafschop."

Van den Brom ziet een eventuele bekerwinst met AZ niet als het mooiste moment in zijn trainerscarrière. "Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Dat was het kampioenschap met Anderlecht. Kampioen worden is toch het hoogste. Dat blijft bovenaan staan, maar een bekertitel met AZ kan daar goed onder hoor."