Spurs slaat aartsrivaal Arsenal definitief knock-out met zege op White Hart Lane

30 april om 19:22

Voor de eerste keer sinds 1995 (!) gaat Tottenham Hotspur in de Premier League boven aartsrivaal Arsenal eindigen. De clash tussen de twee ploegen uit Noord-Londen eindigde zondagavond in een 2-0 overwinning voor de ploeg van manager Mauricio Pochettino. Spurs is niet meer in te halen op de ranglijst.

Tottenham en Arsenal maakten er een boeiende wedstrijd van op White Hart Lane. In de eerste helft kreeg de thuisploeg twee gigantische kansen. Dele Alli kopte van dichtbij naast en een paar minuten later kreeg Christian Eriksen het voor elkaar om voor open doel over te schieten. De Deense spelmaker raakte de bal verkeerd met zijn linkerbeen.

Na de pauze begon de nummer twee van de Premier League sterk. Alli opende de score in de 55e minuut. Hij schoot een afgeslagen bal met enig fortuin binnen. Twee minuten later was het wéér raak. Gabriel haalde Harry Kane neer, de bal ging op de strafschopstip en de topscorer van Spurs benutte zelf het buitenkansje.

Via onder meer Toby Alderweireld en Jan Vertonghen was een veel sterker Spurs nog een paar keer dichtbij de 3-0. Aan de andere kant van het veld kon Arsenal slecht enkele speldenprikjes uitdelen. De zege van de thuisploeg kwam nooit meer in gevaar. Vincent Janssen zat negentig minuten op de bank in Londen.

Met nog vijf competitieduels te gaan voor Arsenal is de achterstand op Tottenham liefst zeventien punten. Spurs heeft op zijn beurt het gat naar koploper Chelsea weer gedicht naar vier punten. Eerder op de dag wonnen The Blues met 3-0 van Everton.