Transferverbod voor Manchester City na benaderen van familie van twee talenten

Transferverbod voor Manchester City na benaderen van familie van twee talenten

06-05-2017 10:15
26

Manchester City heeft van de Premier League een forse straf opgelegd gekregen vanwege het breken van de transferregels. De Engelse club mag tot de zomer van 2018 geen jeugdspelers tussen de tien en achttien jaar aantrekken die in de afgelopen anderhalf jaar bij een Engelse profclub geregistreerd hebben gestaan.

Ook is in de straf een verlenging van de schorsing voor de duur van een jaar opgenomen, mocht Manchester City binnen drie jaar tijd opnieuw de regels overtreden. Daarbovenop moet de club nog een boete van ruim 350.000 euro betalen.

City wordt gestraft voor het benaderen van de familie van twee jonge talenten om ze te overtuigen van een overstap naar Manchester. Het zou gaan om elfjarige Everton-middenvelder en een vijftienjarige speler van Wolverhampton Wanderers die kozen voor een transfer naar het Etihad. De twee voetballers hebben van Manchester City toestemming gekregen om transfervrij op zoek naar een nieuwe club te gaan. City blijft wel het schoolgeld betalen tot het einde van hun opleiding, aldus de BBC.