'Scoutingstripje Koeman naar Ajax-duel: bod van 22 miljoen euro op komst'

'Scoutingstripje Koeman naar Ajax-duel: bod van 22 miljoen euro op komst'

06-05-2017 23:44
47

Everton-manager Ronald Koeman wil Davy Klaassen in de zomer naar Goodison Park halen. De aanvoerder van Ajax staat bovenaan het verlanglijst van de trainer, meldt boulevardkrant The Daily Mirror dit weekeinde. 

Koeman zat afgelopen woensdag op de tribune in Amsterdam tijdens de sensationele Europa League-clash tussen Ajax en Olympique Lyon (4-1). Zijn aandacht was bovenal gericht op de 24-jarige Klaassen. Everton zou een slordige 22 miljoen euro willen betalen voor de middenvelder, die bij de nummer twee van de Eredivisie vastligt tot medio 2019. 

Everton wil zich na afloop van dit seizoen sowieso versterken met een aanvallende middenvelder met scorend vermogen. The Toffees hadden aanvankelijk Wayne Rooney op het oog voor die rol. Hij vertrekt waarschijnlijk bij Manchester United. Koeman gaat echter liever voor een jonger alternatief. In de strijd om Klaassen kan hij waarschijnlijk de nodige concurrentie verwachten. Onder meer SS Lazio en SSC Napoli worden al maanden gelinkt aan de international.

Lees ook: 'Trotse' Koeman op de tribune bij Ajax: 'Kunnen zeker winnen van United'