Plezier is bij NEC terug na vertrek Hyballa: Dat heeft goed uitgepakt

Plezier is bij NEC terug na vertrek Hyballa: "Dat heeft goed uitgepakt"

07-05-2017 22:18
9

NEC-aanvoerder Gregor Breinburg is na alle heisa bij de club blij met de prestatie van zondag. In eigen huis werd AZ met 2-1 verslagen. "Vandaag hebben we de schroom een beetje van ons afgespeeld", reageert hij op de website van NEC.

"De afgelopen weken heeft de groep heel wat te verduren gehad. Er was een hoop gedoe binnen en buiten de club", aldus Breinburg. "Ik wil niet te veel terugblikken en kijk liever naar het heden. In dat heden ben ik gewoon blij met hoe het vandaag gelopen is."

Ron de Groot en Patrick Pothuizen staan aan het roer na het veelbesproken ontslag van trainer Peter Hyballa. Het duo greep direct terug naar het 4-3-3 systeem en Breinburg is daar blij mee. "Het moet niet te ingewikkeld zijn allemaal en dat is ook precies waar Ron en Patrick op gehamerd hebben: niet te ingewikkeld doen, terug naar de basis gaan en lekker vrij gaan voetballen. "

Eenvoudig, maar wel vanuit de organisatie. Dat heeft goed uitgepakt." Met nog één competitieronde te gaan staat NEC op de zeventiende plek. Volgende week wacht het uitduel met sc Heerenveen.