'Cocu geeft bij blessure toe aan wens van supporters: basisdebuut jonge spits'

'Cocu geeft bij blessure toe aan wens van supporters: basisdebuut jonge spits'

13-05-2017 08:00
20

Sam Lammers mag volgens het Eindhovens Dagblad in de laatste Eredivisie-wedstrijd van PSV zijn opwachting maken in de basis, als Luuk de Jong niet fit blijkt. De spits is een twijfelgeval na een botsing op de training en zaterdag wordt bekeken of hij kan spelen.

Mocht De Jong afhaken of niet fit genoeg zijn voor een basisplaats, dan ligt de weg vrij voor het basisdebuut van Lammers. Hij kan tegen PEC Zwolle een driemansvoorhoede gaan vormen met Gaston Pereiro en Jürgen Locadia.

Met het opstellen van Lammers zou trainer Phillip Cocu tegemoetkomen aan de wens van de PSV-supporters om richting het einde van het seizoen meer talenten op te stellen. Voor PSV valt deze jaargang niets meer te winnen en dus is er alle ruimte om jonge PSV'ers meer speelkansen te geven. Tot nu toe houdt Cocu echter vast aan zijn vaste kern, in plaats van talenten als Albert Gudmundsson, Pablo Rosario of Dante Rigo speeltijd te gunnen.

Ook opvallend in de vermoedelijke opstelling van het Eindhovens Dagblad is dat niet Jetro Willems maar Jorrit Hendrix als linksback gepositioneerd staat.

Vermoedelijke opstelling PSV: Zoet; Arias, Isimat, Moreno, Hendrix; Pröpper, Guardado, Van Ginkel; Pereiro, Lammers, Locadia