'Twente krijgt te maken met leegloop: Van Halst staat voor loodzware opgave'

'Twente krijgt te maken met leegloop: Van Halst staat voor loodzware opgave'

16-05-2017 07:54
45

FC Twente wacht de loodzware taak om voor volgend seizoen een capabele selectie op de been te brengen. De financiële middelen van de Tukkers blijven beperkt.

Twente neemt sowieso afscheid van Nick Marsman, Sonny Stevens, Joël Drommel, Chinedu Ede, Yaw Yeboah, Dylan Seys en Enes Bunjaki. Niemand houdt ook rekening met een langer verblijf van Enes Ünal. Tevens is het aannemelijk dat Bersant Celina ergens anders aan de slag gaat.

In Enschede gaat men uit van nieuwe belangstelling voor Joachim Andersen en Kamohelo Mokotjo, schrijft TC/Tubantia. Mokotjo heeft gezegd toe te zijn aan een stap hogerop. De grootverdiener heeft een eenjarig contract, waardor Twente een goed bod niet kan weigeren. Tevens komt voor Mateusz Klich belangstelling op gang.

Technisch directeur Jan van Halst moet al die gaten opvullen. Twente kan nog altijd geen serieuze transfersommen ophoesten. De nummer zeven van de Eredivisie had Django Warmerdam graag overgenomen van Ajax, maar Twente kon geen paar ton transfergeld betalen en zag de Ajacied naar FC Groningen verkassen. Ondertussen is Danny Holla wél onderweg naar Enschede.