Blind: Hij is begonnen met het afvinken van de prijzen die ik heb gewonnen

Blind: "Hij is begonnen met het afvinken van de prijzen die ik heb gewonnen"

23-05-2017 11:25
3

Danny Blind heeft er alle vertouwen in dat zijn zoon Daley in zijn voetsporen kan treden door met Manchester United de Europa League te winnen. Dat vertelt hij in gesprek met De Telegraaf, waarin vader en zoon Blind werden geïnterviewd.

"Hij is begonnen met het afvinken van de prijzen die ik heb gewonnen", aldus Blind senior over zijn zoon. "Dat begon met vier landstitels, de nationale beker en de Gouden Schoen. Nu krijgt hij de gelegenheid om weer wat af te vinken: de Europa League, die in mijn tijd nog de UEFA Cup heette. Maar ik kan hem altijd met één ding om zijn oren blijven slaan: dat is de Europacup II, die bestaat niet meer."

De onlangs ontslagen bondscoach meent dat hij Blind junior geen advies kan meegeven om de finale mee in te gaan. "Ik heb geen geheim. Ik heb vijf finales gespeeld, drie keer de beker gewonnen en twee keer verloren. Je kunt alleen van een geheim spreken bij een 100 procent-score. Daley is nu 27 en inmiddels gelouterd door alles wat hij heeft meegemaakt, zowel positief als negatief. Het is niet zo dat ik hem van tips voorzie, waar hij nu zelf niet op zou kunnen komen."

Bekijk hieronder het volledige gesprek met vader en zoon Blind: