Veltman houdt kaken stijf op elkaar: Ik wil er niet te veel over zeggen

Veltman houdt kaken stijf op elkaar: "Ik wil er niet te veel over zeggen"

24-05-2017 13:07
7

De discussie woedde in de afgelopen weken volop: moet Joël Veltman of Kenny Tete spelen tegen Manchester United? Verwacht wordt dat Veltman woensdagavond aan de aftrap verschijnt in de Europa League-finale. De hoofdrolspeler zelf wil liever niets zeggen over de concurrentiestrijd.

"Dat hou ik liever een beetje in het midden. Dat zien we morgen wel", reageert de rechtsback via de officiële kanalen van Ajax op de vraag wie er in Stockholm in het veld staat. "Ik wil er niet te veel over zeggen, want er is al veel over gezegd en geschreven. Maar één ding is zeker: we helpen elkaar wel naar een hoger level. Dat is een goede zaak."

Ajax-trainer Peter Bosz grapte eerder deze week over zenuwen bij de jonge Ajax-spelers. Bij Veltman moet de échte spanning nog komen. "Ik had het er toevallig met een aantal jongens over. In de zin van dat we nog niet echt beseffen dat er een Europese finale wacht."

"Maar tegelijkertijd zeiden we ook: als we naar het stadion gaan, zal het wel beginnen te kriebelen. Al denk ik dat het meer zenuwen dan nervositeit zal zijn. Hopelijk is dat vanaf het eerste fluitsignaal weg."