Tevreden en Stam kijken naar Eredivisie: 'Zijn spelers die ik op het oog heb'

Tevreden en Stam kijken naar Eredivisie: 'Zijn spelers die ik op het oog heb'

31-05-2017 08:23
10

Brian Tevreden heeft verscheidene spelers uit de Eredivisie op het oog. De technisch directeur van Reading werkt opnieuw met een beperkt budget, nadat The Royals naast promotie naar de Premier League en daarmee 195 miljoen euro grepen.

"Dit verlies hakt er wel echt in, hoor", zegt Tevreden in De Telegraaf over de nederlaag tegen Huddersfield Town. "We waren er met zijn allen zo dichtbij, maar het heeft niet zo mogen zijn. Die 195 miljoen aan prijzengeld, dat was meer iets waar mijn collega's zich mee bezig hielden. Mij ging het vooral om de prestatie."

Tevreden spendeerde afgelopen zomer slechts drie miljoen euro aan nieuwe spelers, waaronder Joey van den Berg en Roy Beerens. Spelers die in de Eredivisie niet tot de top behoorden. "Maar dat is typisch iets voor Nederland", meent de Amsterdammer. "Spelers worden heel snel afgeschreven en onderschat. Ik ben ervoor om die jongens een kans te geven. Van den Berg en Beerens hebben bewezen mee te kunnen in de top van het Championship."

Tevreden sluit niet uit dat hij komende zomer opnieuw in de Eredivisie shopt. "Er zijn wel wat spelers die ik het op het oog heb. Wie? Dat is een uitstekende vraag, haha. Maar ik laat me nooit uit over namen. Dus ook nu niet. Ik ga deze zomer in ieder geval keihard werken. Benaderen, onderhandelen en inkopen. In die volgorde."

Een vertrek van Stam vreest Tevreden niet. "Het is logisch dat er interesse komt, wanneer een kleinere club het goed doet. Ik heb altijd al gezegd dat Jaap de potentie heeft om een zeer goede manager te worden. Wat dat betreft ben ik blij dat hij bij ons is."