Update: 'Utrecht en Cambuur overbruggen verschil: transfer op een oor na gevild'

Update: 'Utrecht en Cambuur overbruggen verschil: transfer op een oor na gevild'

02-06-2017 08:39
20

De koopwoede van FC Utrecht is nog niet gestild met de komst van Cyriel Dessers. Sander van de Streek moet de volgende aanwinst worden van de Domstedelingen.

FC Utrecht zat donderdagavond om tafel met SC Cambuur. De aanvallende middenvelder meldt zich vermoedelijk vrijdag in de Galgenwaard voor de afronding van een vierjarig contract. "Het ziet er heel positief uit. We hopen, dat de clubs er snel samen uitkomen", zegt Hakim Slimani, de zakelijk begeleider van Van de Streek, in De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Daarnaast wil Utrecht de verwachte leegloop opvangen met sowieso nog een spits en een middenvelder. Daarvoor zijn onder meer FC Volendam-smaakmaker Joey Veerman en de Deense spits Simon Makienok van Palermo in beeld. Voor trainer en technisch manager Erik ten Hag is vers bloed noodzakelijk. Na een succesvol seizoen vertrekken de nodige steunpilaren.

Sébastien Haller is al verkocht aan Eintracht Frankfurt, de afgelopen seizoen van Ajax gehuurde Richairo Zivkovic kan verkassen naar het Belgische KV Oostende, terwijl Nacer Barazite, Robbin Ruiter en Kevin Conboy waarschijnlijk transfervrij vertrekken. Bovendien is voor jeugdproducten Sofyan Amrabat, Yassin Ayoub en Giovanni Troupée veel belangstelling.

Update 8.39 uur: Sander van de Streek verruilt SC Cambuur definitief voor FC Utrecht, meldt het Algemeen Dagblad. Aanvankelijk was het verschil tussen vraag (zeven ton) en aanbod (drie ton) te groot, maar in de afgelopen dagen zijn beide clubs nader tot elkaar gekomen. Van de Streek is in de Domstad de beoogde opvolger van Sofyan Amrabat, die in de belangstelling staat van Feyenoord en RB Leipzig.