Update: Bosz 'bij laatste twee favorieten' na definitief afhaken van topkandidaat

Update: Bosz 'bij laatste twee favorieten' na definitief afhaken van topkandidaat

02-06-2017 12:51
67

Een interessante ontwikkeling in de zoektocht van Borussia Dortmund naar een nieuwe trainer. Topfavoriet Lucien Favre heeft volgens BILD en Blick de Duitse topclub afgewezen.

Favre gold als kandidaat nummer één om Thomas Tuchel op te volgen als coach van Dortmund. Nu de Nice-trainer heeft besloten niet in te gaan op het aanbod van de Duitsers, nemen de kansen van Ajax-coach Peter Bosz en Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst toe. Bosz wordt al langer in verband gebracht met Dortmund, terwijl vrijdag door L'Equipe werd gemeld dat ook Van Bronckhorst op het lijstje staat.

Het is ondertussen nog onduidelijk of Favre bij een andere club aan de slag gaat, of bij Nice blijft. De trainer leidde de ploeg dit seizoen naar de knappe derde plaats en een voorronde Champions League-plek in Frankrijk. Zijn verbintenis loopt nog door tot medio 2019 en kon worden afgekocht voor vijf miljoen euro. Dortmund was bereid dat te doen, maar Favre ziet een transfer zelf dus niet zitten.

Update 12.46: Nice heeft in een verklaring bevestigd dat trainer Lucien Favre niet naar Dortmund mag. De club blokkeert zelf een transfer en zegt dat Favre daar mee kan leven. Daarmee komt de zoektocht van de Duitsers definitief in een nieuwe fase. In Frankrijk zijn sterke berichten dat Giovanni van Bronckhorst al in gesprek zou zijn met Dortmund over de trainersfunctie en in Duitsland wordt Peter Bosz als een van de grote kandidaten gezien. Volgens Kicker behoort de Ajax-coach tot de laatste twee favorieten, samen met Peter Stöger. BILD noemt Bosz zelfs de topkandidaat.