FC Utrecht slaat opnieuw toe: Buitengewoon doelgericht in de eindfase

FC Utrecht slaat opnieuw toe: "Buitengewoon doelgericht in de eindfase"

02-06-2017 15:56
18

Sander van de Streek mag zich officieel speler van FC Utrecht noemen. De aanvallende middenvelder (24) komt voor een onbekend bedrag over van SC Cambuur en tekent voor vier seizoenen.

De overstap van Van de Streek hing al even in de lucht en vrijdagmiddag kwam het verlossende woord van Utrecht en Cambuur: Van de Streek speelt de komende vier jaar in de Domstad. "Sander is een waardevolle toevoeging aan onze selectie, onder meer door zijn aanvallende potentie. Hij is een type met goed gevoel voor de ruimte en is buitengewoon doelgericht in de eindfase van de aanval", aldus trainer Erik ten Hag op de Utrecht-website.

Cambuur gunt Van de Streek, afgelopen seizoen 22 keer trefzeker in de Jupiler League, zijn transfer naar de Eredivisie. Technisch directeur Gerald van den Belt op de clubsite: "Sander heeft nu drie seizoenen bij ons gespeeld en is elk jaar stapje voor stapje beter geworden. Hij kwam hier binnen als een jonge talentvolle voetballer en vertrekt als een volwassen speler met een enorme drive en veel scorend vermogen. Deze stap is hem zeer gegund en we wensen hem alle succes."