Beenhakker: Die loopt dan op je af en zegt: 'Goedenavond meneer Beenhakker…'

Beenhakker: "Die loopt dan op je af en zegt: 'Goedenavond meneer Beenhakker…'"

Gepubliceerd: zaterdag 3 juni 2017 om 08:57za 03-06-2017 om 08:57

Leo Beenhakker (74) kijkt met enorm veel trots terug op zijn periodes als trainer bij Real Madrid. De voormalig coach voelt zich nog altijd verbonden met de Spaanse grootmacht.

Iedereen bij Real weet wie Beenhakker is, zegt hij. "Het is al meer dan 25 jaar geleden, maar of je het nu over Pepe, Ramos of Marcelo hebt, iedereen weet wie je bent. Neem de bestuurskamer. Daar stond een hostess die waarschijnlijk nog niet geboren was toen ik er werkte. Die loopt dan op je af en zegt: 'Goedenavond meneer Beenhakker…'", vertelt hij op de dag van de Champions League-finale tegen Juventus in De Telegraaf.

"Werkelijk iedereen beseft dat je een deel van je leven en kracht aan hun club gegeven hebt. Zo hoort het verdomme ook!", vervolgt Beenhakker, die sinds 1965 bij achttien clubs en bonden aan het roer stond. Bij Real Madrid en het Mexicaanse Club América heeft hij met het meeste plezier gewerkt. "Wat dat betreft heeft onze lieve heer toch een foutje gemaakt. Hij had me niet in Nederland, maar in Spanje of Mexico op aarde moeten zetten."

Zoveel passie en eergevoel als in Madrid en Mexico, maak je volgens Beenhakker nergens anders mee. "Ik heb daar als coach nooit over inzet en focus moeten praten. Het ging altijd over voetbal en de mensen die het voor je moeten doen", zegt Beenhakker, die tot slot vooruitblikt naar de Champions League-finale tussen Real Madrid en Juventus. "Ik begrijp de gunfactor richting Juventus. Eerlijk gezegd voel ik die ook een beetje. Weliswaar schat ik Real voetballend hoger in, maar Juventus is een vechtmachine en dat begint bij de keeper."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws