'Ajax oriënteert zich op Bosz-opvolger en komt uit bij verrassende kandidaat'

'Ajax oriënteert zich op Bosz-opvolger en komt uit bij verrassende kandidaat'

03-06-2017 19:33
64

De kans op een vertrek van Peter Bosz naar Borussia Dortmund wordt steeds groter en dus moet Ajax zich oriënteren op een opvolger. Eén van de kandidaten is Martin Schmidt.

Dat meldt het Duitse Sky zaterdag. Schmidt is een vijftigjarige Zwitser, die onlangs werd ontslagen door FSV Mainz. Met Schmidt aan het roer haalde Mainz vorig seizoen tegen alle verwachtingen in Europees voetbal, maar dit seizoen werd degradatie ternauwernood afgewend. De nummer vijftien van de Bundesliga besloot daarop in te grijpen.

De naam van Schmidt komt redelijk uit de lucht vallen. De trainer, niet te verwarren met de ook genoemde Roger Schmidt, wordt ook in Duitsland een verrassende Ajax-kandidaat genoemd. De Amsterdammers lijken op zoek naar een trainer die op het werk van Bosz kan voortborduren en de Zwitser zou in dat profiel passen.

Schmidt was eerder trainer van de beloften van Mainz, de beloften van FC Thun en stond op eigen benen bij het bescheiden FC Raron. In de tussentijd is het nog niet zeker of Bosz daadwerkelijk gaat vertrekken bij Ajax. Dortmund moet naar verluidt een afkoopsom van 3,5 miljoen euro betalen.

Lees ook: Vijf mogelijke Bosz-opvolgers bij Ajax: interne optie of Amsterdam-lover Tuchel