VP-stemmers: Ten Hag en Tuchel licht favoriet, ook andere namen genoemd

VP-stemmers: Ten Hag en Tuchel licht favoriet, ook andere namen genoemd

02-06-2017 16:20
47

De bezoekers van VoetbalPrimeur zijn verdeeld over wie de meest geschikte kandidaat zou zijn voor Ajax als opvolger van de mogelijk naar Borussia Dortmund vertrekkende Peter Bosz. Erik ten Hag van FC Utrecht krijgt tot nu toe de meeste stemmen.

In twee uur tijd brachten meer dan 2500 mensen hun stem uit op de VP-poll waarin de vraag werd gesteld: Wie is de beste optie voor Ajax? Op vijf mogelijke kandidaten kon gestemd worden en in de comments konden bovendien andere opties vermeld worden. Van de vijf suggesties krijgt Ten Hag tot nu toe de meeste stemmen: 25 procent van de bezoekers kiest voor de oefenmeester van FC Utrecht.

De onlangs bij Borussia Dortmund ontslagen en Ajax-fan Thomas Tuchel staat in de tussenstand op de tweede plek met 24 procent van de stemmen. Jong Ajax-coach Marcel Keizer wordt door 18 procent van de stemmers gezien als de beste optie voor Ajax, terwijl de clubloze Roger Schmidt (12 procent) en AA Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck (9 procent) de top-vijf completeren.

De tussenstand om 16.20 uur:

Andere namen
De rest van de stemmers kiest voor een kandidaat buiten de vijf suggesties. De bezoekers dragen die in de comments zelf voor. Reading-manager Jaap Stam is een veelgehoorde naam en ook Frank de Boer geniet bij enkelen de voorkeur. Ook de namen van Ron Jans, Wim Jonk en John van den Brom vallen.

Stemmen op de poll kan nog altijd op deze plek!

Lees ook: Vijf mogelijke Bosz-opvolgers bij Ajax: interne optie of Amsterdam-lover Tuchel