'PSV moet voor Van Ginkel concurreren met Nederlands georiënteerde Italianen'

'PSV moet voor Van Ginkel concurreren met Nederlands georiënteerde Italianen'

05-06-2017 08:45
13

De kans wordt steeds groter dat SS Lazio zich gaat versterken met een Nederlandse middenvelder. Na Marten de Roon, Jordy Clasie en Davy Klaassen wordt maandag Marco van Ginkel aan de Romeinen gelinkt.

Het Italiaanse Corriere dello Sport schrijft dat Van Ginkel als alternatief geldt voor topfavoriet Marten de Roon, die afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde met Middlesbrough. Blijkt hij desondanks niet haalbaar, dan schakelt Lazio door naar Van Ginkel, terwijl Clasie en Klaassen ook nog steeds een optie zijn.

Van Ginkel werd in de tweede seizoenshelft voor het tweede jaar op rij door Chelsea verhuurd aan PSV. In Eindhoven scoorde hij zeven keer in vijftien competitiewedstrijden, maar liep zijn verblijf door het uitblijven van prijzen uit op een deceptie. Het is nu de grote vraag wat er met Van Ginkel gaat gebeuren. Een langer verblijf bij PSV is ook niet uitgesloten. De nummer drie van de Eredivisie gaat zijn uiterste best doen om de 24-jarige middenvelder in het Philips Stadion te houden.

Lees ook: 'Klaassen, De Roon en Clasie 'strijden' om transfer naar nummer vijf van Italië'