Manchester City heeft volgende topversterking officieel binnen: 40 miljoen euro

Manchester City heeft volgende topversterking officieel binnen: 40 miljoen euro

08-06-2017 11:08
16

Ederson Moraes mag zich officieel de nieuwe doelman van Manchester City noemen. De Engelse grootmacht bevestigt donderdag via de officiële kanalen de komst van de tweede grote zomerversterking.

De komst van Ederson hing al een week in de lucht, zeker nadat Benfica meldde dat er veertig miljoen euro gemoeid is met de transfer van de Braziliaanse doelman (23). Donderdagochtend kwam de bevestiging van City. Ederson heeft zijn handtekening gezet onder een meerjarig contract.

Wedden

Meer odds

"Alles aan deze club is goed", verklaart hij op de website van zijn nieuwe club. "Het is altijd mijn droom geweest om in Engeland te keepen en nu komt die droom uit. Het is geweldig. De aanwezigheid van Pep Guardiola (manager, red.) was belangrijk voor mij. Volgend jaar wil ik prijzen winnen."

Ederson, die de concurrentiestrijd aangaat met Claudio Bravo, is de tweede grote zomeraankoop van City, nadat eerder Bernardo Silva voor vijftig miljoen euro werd losgeweekt bij AS Monaco. De nummer drie van het afgelopen Premier League-seizoen mikt nu nog op nieuwe verdedigers.

Lees ook: City bouwt aan geweldige aanvalsmachine: zó ziet de nieuwe opstelling eruit