Dit was de ochtend: 'Boëtius bijna terug, Vitesse haakt af voor Castaignos'

Dit was de ochtend: 'Boëtius bijna terug, Vitesse haakt af voor Castaignos'

23-06-2017 12:00
12

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot de middag samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

'Boëtius-transfer zo goed als rond'
Feyenoord kan volgend seizoen zo goed als zeker weer beschikken over Jean-Paul Boëtius. De buitenspeler ging in 2015 van Feyenoord naar FC Basel, maar lijkt nu de omgekeerde weg te bewandelen. Alleen het laatste papierwerk moet nog geregeld worden. (Algemeen Dagblad)

FC Groningen strikt Japans talent
FC Groningen-directeur Hans Nijland heeft vrijdagochtend bekendgemaakt dat de Japanner Ritsu Doan volgend seizoen in het groen-wit speelt. De negentienjarige middenvelder, die ook gevolgd werd door Ajax en PSV, wordt gehuurd van Gamba Osaka met een optie tot koop. (Twitter Hans Nijland)

FC Twente heeft Klich-opvolger al binnen
Mateusz Klich verlaat FC Twente na één seizoen al. De Poolse middenvelder heeft vrijdagochtend een contract getekend bij het Engelse Leeds United. De Tukkers hebben echter niet lang gewacht met het binnenhalen van een opvolger. De Sloveen Haris Vuckic komt over van Newcastle United. (Leeds United/FC Twente)

'Castaignos te duur voor Vitesse'
Luc Castaignos lijkt niet de nieuwe spits van Vitesse te worden. De Arnhemmers waren in gesprek met diens huidige werkgever Sporting Portugal, maar zouden niet kunnen en willen voldoen aan de vraagprijs voor Castaignos. (Record)

China wil monstertransfers aan banden leggen
De Chinese voetbalbond gaat de strijd aan met Chinese clubs die buitenlanders voor vele miljoenen naar de Super League halen. De transfersommen voor niet Chinese-spelers worden verdubbeld. Dat geld wordt in een jeugdfonds gestopt.

'PSV bepaalt vraagprijs voor Willems'
PSV wil graag acht miljoen euro ontvangen wanneer linksback Jetro Willems uit Eindhoven vertrekt. Willems staat in de nadrukkelijke belangstelling van Galatasaray. Ook zijn oude club Sparta volgt de ontwikkelingen op de voet, aangezien De Kasteelheren recht hebben op een flink percentage van de transfersom. (Algemeen Dagblad)