Transfer beklonken: steunpilaar Guardado verruilt PSV na drie jaar voor Betis

Transfer beklonken: steunpilaar Guardado verruilt PSV na drie jaar voor Betis

07-07-2017 19:15
24

Andrés Guardado is vertrokken bij PSV. De dertigjarige Mexicaan heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij Real Betis. De Spanjaarden betalen naar verluidt zo'n tweeënhalf miljoen euro. Dat bedrag kan via bonussen oplopen tot bijna drie miljoen.

De transfer van Guardado hing al in de lucht. Eerder vrijdag werd bekend dat de middenvelder in Spanje was voor de medische keuring. Na drie jaar komt er daarmee een einde aan de samenwerking tussen PSV en Guardado, wiens komst in 2014 op huurbasis van Valencia een groot succes bleek.

In zijn eerste seizoen leidde Papí de Eindhovenaren naar de eerste landstitel in zeven jaar tijd, waarna PSV hem definitief overnam. Ook in 2015/'16 was Guardado met zijn ervaring van groot belang in het veroveren van de landstitel. Het afgelopen seizoen verliep echter minder, waarna een transfer zich aandiende.

Hoewel Guardado aanvankelijk op weg leek naar de Verenigde Staten, kiest hij nu voor een terugkeer naar Spanje. Via Atlas Guadalajara kwam hij in 2007 terecht bij Deportivo La Coruña, dat hem verkocht aan Valencia. Hij speelde op huurbasis ook nog voor Bayer Leverkusen.

Bij PSV moet Jorrit Hendrix de erfenis van Guardado op zich nemen.