Einde van een tijdperk: Koeman haalt United-legende Rooney terug naar Everton

Einde van een tijdperk: Koeman haalt United-legende Rooney terug naar Everton

09-07-2017 14:17
19

Wayne Rooney ruilt Manchester United per direct in voor zijn jeugdliefde Everton. Dat maken de twee clubs zondagmiddag bekend via de officiële kanalen. Dertien jaar geleden nam United Rooney over van The Toffees. Hij groeide in die tijd uit tot alltime topscorer van de Premier League-grootmacht. 

Rooney doorliep de jeugdopleiding van Everton en maakte in 2002 - op zestienjarige leeftijd - zijn debuut namens de club uit Liverpool. In 2004 nam Manchester United de aanvaller voor miljoenen over. Op Old Trafford groeide Rooney uit tot een legende. Hij won onder meer de Champions League en vijf landstitels met United. In januari 2017 maakte hij zijn 249e doelpunt namens The Red Devils. Daarmee werd de aanvaller alltime topscorer van de club. Rooney is met 53 treffers ook de recordhouder namens de nationale ploeg.

De routinier, die afgelopen seizoen zijn basisplaats verloor onder José Mourinho, tekent voor twee jaar bij het ambitieuze Everton. Er wordt geen transfersom voor hem betaald. Volgens onder meer BBC levert United komend jaar nog een bijdrage aan het salaris van de international.

"Wayne heeft me duidelijk gemaakt dat hij nog heel ambitieus is. Hij heeft de winnaarsmentaliteit die we hier zoeken", aldus Everton-manager Ronald Koeman op de website van de club. "Hij weet hoe je prijzen moet winnen. Ik ben héél blij dat hij bij Everton heeft getekend."

Voor The Toffees is Rooney de zoveelste versterking voor het nieuwe seizoen. Koeman lijfde eerder onder meer Davy Klaassen (Ajax, 27 miljoen) en Michael Keane (Burnley, 30 miljoen) in.