Nouri-gedicht van Feyenoord-fan gaat viraal: 'Een tegengeluid bieden'

Nouri-gedicht van Feyenoord-fan gaat viraal: 'Een tegengeluid bieden'

11-07-2017 08:07
81

Een gedicht van Feyenoord-fan Robin van den Heuvel over Ajacied Abdelhak Nouri gaat momenteel viraal op social media. Zijn post op Facebook is door ongeveer één miljoen mensen gelezen. 

Van den Heuvel klom in de pen na het zien van de beelden van een instortende Nouri. Zaterdag ging het tijdens een oefenduel met Werder Bremen helemaal mis voor het Ajax-talent. Hij kreeg last van hartritmestoornissen, moest gereanimeerd worden en ligt nog altijd in het ziekenhuis. 

De Rotterdamse Van den Heuvel, 'Dichter van Zuid', maakte een gedicht voor Nouri. Hij is verrast door de positieve ontvangst. "Normaal schrijf ik voor Feyenoord-publiek. Maar toen ik de kwetsende reacties voorbij zag komen, besloot ik een tegengeluid te bieden", vertelt hij aan Het Parool. 

"Als Feyenoorder heb ik een hekel aan Ajacieden en tijdens wedstrijden ben ik negentig minuten lang ontoerekeningsvatbaar, maar de reacties op het nieuws rondom Nouri ging mij veel te ver. Zelfs hier op een steenworp afstand van De Kuip volgen we het nieuws op de voet. Laat hem alsjeblieft gezond opstaan en misschien ook weer voetbalschoenen aantrekken, maar laat hem in de eerste plaats weer opstaan."