Teleurgestelde Ayoub: 'Dat zou de ideale stap voor mij zijn geweest'

Teleurgestelde Ayoub: 'Dat zou de ideale stap voor mij zijn geweest'

20-07-2017 23:44
47

Yassin Ayoub was deze zomer het liefst in het kielzog van maatje Sofyan Amrabat naar een Nederlandse topclub vertrokken. Feyenoord, Ajax en PSV werden echter niet concreet, waardoor de middenvelder aan de slag lijkt te gaan bij Bursaspor.

"De Nederlandse top heeft even gespeeld, maar ik denk dat ze een andere keuze hebben gemaakt", zei Ayoub na de 3-1 zege van FC Utrecht op Valletta tegen Voetbal International. "Dat respecteer ik, maar het is natuurlijk wel zonde. De ideale stap voor mij zou zijn om via de top van Nederland weer een volgende stap te maken."

Wedden

Meer odds

"Maar als je niet in het profiel past, moet je elders kijken", vervolgt Ayoub, die dus niet het voorbeeld volgt van Amrabat, die Utrecht verruilde voor Feyenoord. "Ik gun het hem natuurlijk van harte. Ik hoop dat hij daar slaagt, maar ik had zelf ook gehoopt dat de top drie zich zou melden." Dat gebeurde niet, waardoor Ayoub in afwachting is van een transfer naar Bursaspor.

De middenvelder heeft niet overwogen om het duel met Valletta over te slaan. "Dat zou heel erg laag zijn. Dan zou ik de ploeg echt in de steek laten. Ieder individu die schittert, heeft een team nodig achter zich. We kennen de naam Messi allemaal, maar volgens mij heeft hij ook spelers om zich heen nodig."

"Ik heb het team en de trainers nodig. En ook het publiek, ik vind het heel mooi dat ze mijn naam scandeerden. Dat is kippenvel", besluit Ayoub.