'Koeman klopt aan bij Vitesse; Arnhemmers zien opvolger rondlopen bij FC Porto'

'Koeman klopt aan bij Vitesse; Arnhemmers zien opvolger rondlopen bij FC Porto'

23-07-2017 09:40
18

Everton gaat serieus voor Eloy Room. De doelman van Vitesse staat op de nominatie om derde keeper te worden van Ronald Koeman, omdat Joel Robles op het punt staat om naar Deportivo La Coruna te verkassen.

Dat meldt tabloid The Daily Mail. Anderhalve week geleden schreef The Liverpool Echo ook al dat Koeman de doelman van Vitesse op het lijstje heeft staan, dus de interesse komt niet uit de lucht vallen. Mocht Room daadwerkelijk kiezen voor een overstap naar de Premier League, dan moet hij miljoenenaankoop Jordan Pickford en Maarten Stekelenburg voor zich dulden in de pikorde.

Wedden

Meer odds

Het contract van Room loopt nog één jaar door bij Vitesse, maar de doelman van Curaçao heeft voor zichzelf al besloten dat hij die niet wil gaan verlengen. Daardoor is hij over een jaar gratis op te pikken. Mocht Everton nu toe willen slaan, dan moet het een bedrag van 1,5 miljoen euro op tafel leggen. Die gelimiteerde afkoopsom is opgenomen in het contract van de doelman.

Volgens Omroep Gelderland wees Room een meerjarig contract bij Vitesse af omdat hij een stap hogerop wil. Met Remko Pasveer hebben de Arnhemmers eventueel al een opvolger voor Room in huis, maar Vitesse wil graag twee gelijkwaardige keepers in huis hebben. Het Portugese Deportes Televisa schrijft dat Vitesse FC Porto-doelman Raúl Gudino op huurbasis wil overnemen.