'Utrecht wil Eredivisie-bekende als spits; mogelijk in Ayoub-deal betrokken'

'Utrecht wil Eredivisie-bekende als spits; mogelijk in Ayoub-deal betrokken'

29-07-2017 06:44
18

FC Utrecht heeft de beste papieren om Tomas Necid terug naar de Eredivisie te halen. De 27-jarige spits moet in de Domstad de zwaar geblesseerde Simon Makienok vervangen, meldt De Telegraaf.

Makienok, net nieuw bij de club, scheurde deze week op de training zijn voorste kruisband af en is lang niet inzetbaar. FC Utrecht kan Necid inzetten in de onderhandelingen met Bursaspor over Yassin Ayoub. Necid staat onder contract bij de Turkse club.

Bursaspor, dat de spits vorig seizoen verhuurde aan Legia Warschau, zou echter twijfelen of het Necid wel wil laten vertrekken. De oud-spits van PEC Zwolle maakt indruk in de voorbereiding. Dit weekend praat het management van Necid met de club over zijn toekomst. De Tsjech wordt ook door veel andere Eredivisie-clubs begeerd, waaronder ADO Den Haag en PEC Zwolle. Eerder toonden FC Twente en Vitesse ook interesse.

Mocht Necid onhaalbaar blijken, dan is ook sc Heerenveen-spits Henk Veerman een optie voor FC Utrecht. Eerder waren de partijen al bijna akkoord over een transfer, totdat Heerenveen de optie in het contract van Veerman lichtte. Daardoor moet Utrecht nu een transfersom voor de lange spits betalen.