In het kort: PSG wint Super Cup dankzij grandioze goal Alves

In het kort: PSG wint Super Cup dankzij grandioze goal Alves

29-07-2017 22:58
14

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

PSG wint Super Cup dankzij wondergoal Alves
Paris Saint-Germain is zaterdag ten koste van AS Monaco aan de haal gegaan met de Super Cup. De wedstrijd werd gespeeld in Marokko. Djibril Sidibé zette Monaco op voorsprong na een vlijmscherpe assist van Youri Tielemans. De rechtsback rondde vervolgens keurig af. Het antwoord van PSG liet tot de tweede helft op zich wachten, maar was absoluut om over naar huis te schrijven. Dani Alves schoot een vrije trap werkelijk fantastisch binnen. Elf minuten later kopte Adrien Rabiot namens PSG de winnende treffer tegen de touwen. Bij Monaco maakte Terence Kongolo zijn officiële debuut.

Duitsland-Denemarken afgelast
De kwartfinalewedstrijd tussen Duitsland en Denemarken op het EK voor vrouwen gaat zaterdagavond niet door. Vanwege de hevige regenval is het veld op Het Kasteel onbespeelbaar geworden. De wedstrijd zou om 20.45 uur beginnen, maar werd uitgesteld. Vijf kwartier later is gebleken dat er definitief niet gespeeld gaat worden.

Kongolo debuteert in Super Cup
AS Monaco treedt zaterdagavond om 21.00 uur aan tegen Paris Saint-Germain. Het betreft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, namelijk de strijd om de Franse Super Cup. De van Feyenoord overgekomen Terence Kongolo start in de basis bij de Monegasken, evenals Real Madrid-target Kylian Mbappé. 

AS Monaco:  Subasic - Sidibé, Glik, Jemerson, Kongolo - Rony Lopes, Tielemans, Fabinho, Lemar - Falcao, Mbappé.

AZ heeft geen kind aan Cambuur
AZ heeft in een oefenwedstrijd eenvoudig afgerekend met SC Cambuur. Het werd 4-0 voor de Alkmaarders. De AZ-doelpunten werden gemaakt door Wout Weghorst, Joris van Overeem, Dabney Dos Santos en Calvin Stengs. Eerder op de dag wonnen de reserves van AZ al met 3-0 van Team VVCS.

Matavz doet Stam de das om
Vitesse heeft zaterdagmiddag een knappe oefenzege geboekt op het Reading van Jaap Stam. In het stadion van vierdeklasser Wycombe Wanderers zegevierde de ploeg van Henk Fraser met 3-2. Aanwinsten Tim Matavz (twee goals) en Bryan Linssen zorgden voor de zege. Volgende week zondag speelt Vitesse in De Kuip om de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord.