'Feyenoord kan Van Persie vergeten: Fenerbahçe doet spits belofte'

'Feyenoord kan Van Persie vergeten: Fenerbahçe doet spits belofte'

30-07-2017 22:07
73

Feyenoord hoeft voorlopig geen rekening te houden met een terugkeer van Robin van Persie. Fenerbahçe heeft besloten om hem aan zijn doorlopende contract te houden. Trainer Aykut Kocaman heeft hem een plekje in het elftal toegezegd.

Dat meldt het Algemeen Dagblad zondagavond. Volgens de ochtendkrant zijn de geruchten dat Van Persie zijn rugnummer kwijt zou raken, of een vertrek zou forceren, niet op waarheid berust. Fenerbahçe wil niet onder het miljoenencontract van de Nederlander uitkomen en is van plan hem gewoon in Istanbul te houden en met hem aan de slag te gaan. Zo kan hij zelfs rekenen op een basisplek.

Daarmee lijkt Feyenoord Van Persie voorlopig uit het hoofd te kunnen zetten. De Rotterdammers zien de 33-jarige spits graag komen, maar dan wel transfervrij. Nu moet technisch directeur Martin van Geel een 'forse' transfersom op tafel leggen. Van Persie zelf wil graag terug en zou met Feyenoord zelfs al een akkoord hebben bereikt over een contract voor één jaar.

Een overstap is nog niet van de baan. Het Algemeen Dagblad sluit niet uit dat Fenerbahçe de transfermarkt nog op gaat om spelers te halen. Dat zou de situatie van Van Persie mogelijk kunnen veranderen.