Van Gelder lacht zich kapot om 'puinhoop' rond Oranje: Welke idioot bedenkt dat?

Van Gelder lacht zich kapot om 'puinhoop' rond Oranje: "Welke idioot bedenkt dat?"

05-08-2017 14:33
24

Drie maanden na de legendarische KNVB-persconferentie met de powerpoint-presentatie van Hans van Breukelen (foto) kan Jack van Gelder nog amper geloven wat hij die dag meemaakte. Dat vertelt de Ziggo-presentator in een interview met De Telegraaf. 

Begin mei gaven Jean Paul Decossaux en de inmiddels vertrokken Van Breukelen een persconferentie over de aanstelling van Dick Advocaat als nieuwe bondscoach van Oranje. Van Gelder was erbij. "Ik heb nog nooit zo'n ongelooflijke puinhoop meegemaakt. Heb er verschrikkelijk om moeten lachen", zegt hij.

"Je zag de heren langzaam wegzakken in het moeras. Hoe kun je nou als media-adviseur tijdens zo'n gelegenheid Hans van Breukelen een powerpoint-presentatie laten geven? Welke idioot bedenkt dat?", vervolgt Van Gelder, die in het verleden de ambitie had om een rol te vertolken bij de KNVB. 

"Toen Guus Hiddink bondscoach was, heb ik tegen hem gezegd: ik zou ooit nog wel eens onderdeel willen uitmaken van zo'n groepsproces. Las ik later in het blad Helden uit spraak van Guus. Jack heeft bij mij gesolliciteerd als perschef. Dat heeft hij later overigens keurig herroepen."