Keizer praat uitgebreid over Ajax-transferplannen: Het liefst zes middenvelders

Keizer praat uitgebreid over Ajax-transferplannen: "Het liefst zes middenvelders"

08-08-2017 16:35
106

Ajax-trainer Marcel Keizer heeft intensief contact met directeur spelerszaken Marc Overmars over de transferzaken bij de club. De coach spreekt in gesprek met Ajax TV een aantal wensen uit voor de resterende weken op de transfermarkt.

"We praten over hoe we het voetbal zien, welke spelers daarbij passen. En van daaruit wordt er actie ondernomen of niet", zegt Keizer op het clubkanaal. "Allereerst hoop ik dat iedereen blijft. En dat we daarnaast nog een paar dingen kunnen doen, met name verdedigend. We hebben gewoon concurrentie nodig. We hebben een prima selectie, maar over een heel jaar genomen heb je een brede selectie nodig om prijzen te halen."

Keizer staat open voor een nieuwe back of centrale verdediger. "Dat mag allebei. Onze huidige backs kunnen ook centraal spelen. Dat is zelfs hun favoriete positie. En dat zijn ook gewoon heel goede centrale verdedigers."

Ook op het middenveld komt er eventueel wat bij in Amsterdam. "We hadden zes middenvelders over nadat een aantal spelers zijn vertrokken. Maar we kennen allemaal de situatie met Appie. Dat kwam onverwacht voor de club, met zoiets kan niemand rekening houden. Mochten we op het middenveld nog wat kunnen doen, dan zou dat kunnen. Daar is nu nog geen beslissing over genomen. Het liefst heb ik zes middenvelders."

Helemaal uitsluiten dat spelers vertrekken kan Keizer ook niet. "Bang is een groot woord, ik wil dat iedereen blijft. Dat wil heel Ajax. Maar je weet nooit hoe een markt gaat lopen. Het kan soms heel gek zijn, zo hebben we de laatste dagen kunnen zien."