Gefrustreerde Vink hekelt KNVB na afscheid: Vraag het me dan niet!

Gefrustreerde Vink hekelt KNVB na afscheid: "Vraag het me dan niet!"

16-08-2017 12:54
22

Pieter Vink is gefrustreerd over de manier waarop zijn loopbaan is geëindigd. De afgelopen twintig jaar was hij als scheidsrechter actief in het betaald voetbal. De KNVB heeft hem niet sjiek behandeld, stelt Vink (50) in gesprek met Voetbal International. 

De afgelopen twee jaar kampte de leidsman met blessures. Hij baalt van de manier waarop de KNVB afscheid van hem nam. "Ik vind dat ik dat niet verdien na zo'n lange, mooie loopbaan. Verjonging snap ik, ik wilde vroeger ook altijd dat de oudere scheidsrechters stopten en die jonge gasten van nu zullen hebben gedacht: hé, Vink, stop nou gewoon, joh. Maar de KNVB had dan gewoon moeten zeggen dat ik moest stoppen."

"Als volwassen mannen onder elkaar. Maar ze hebben me gevraagd wat ik nog wilde. Mijn antwoord was dat ik nog anderhalf jaar wilde fluiten, maar zij wilden van me af. Vraag het me dan niet!", vervolgt Vink. 

"Er ontstond een patstelling en dat contractverhaal kwam erbij. Ze moesten van me af. Ik heb altijd gehoopt en gezegd dat ik na mijn actieve loopbaan iets wilde blijven doen bij de KNVB. Maar nu hoeft het van mij even niet meer."