Middenvelder aast op basisplaats bij Ajax: De tijd van wennen is nu wel klaar

Middenvelder aast op basisplaats bij Ajax: "De tijd van wennen is nu wel klaar"

23-08-2017 19:55
36

Een basisplaats bij Ajax 1 - dat is dit seizoen het doel van Frenkie de Jong. Dat zegt de twintigjarige middenvelder in gesprek met Ajax Life. De Jong benadrukt dat hij niet aan de stoelpoten van routinier Lasse Schöne zaagt. De twee kunnen het namelijk uitstekend met elkaar vinden. 

"Ik moet zorgen dat ik vast in de basis sta. Wanneer dat gebeurt, zien we wel. Maar basisspeler worden is mijn doel voor dit seizoen. De tijd van wennen is nu wel klaar, ik ben twintig jaar en het is tijd om te gaan spelen", steekt hij van wal. 

"Mijn relatie met Lasse is gewoon goed. Hij is een topgozer! Lasse helpt me altijd en ik heb niet het gevoel dat hij ooit iemand iets zou misgunnen", weet De Jong. "Lasse is een fantastische gozer en een goede voetballer. Ik misgun hem ook niets. Of Lasse me helpt? Natuurlijk doet hij dat. Als Lasse iets ziet, komt hij naar me toe en we maken volop grapjes onderling."

"Er klinkt niet steeds per se een bepaalde opmerking, het is een beetje moeilijk om uit te leggen. Lasse is een fijne gozer en onze relatie is goed."