'Verbaasde gezichten binnen Ajax na vastleggen 'kwetsbare' Orejuela'

'Verbaasde gezichten binnen Ajax na vastleggen 'kwetsbare' Orejuela'

25-08-2017 10:35
102

Het vastleggen van Luis Manuel Orejuela heeft binnen Ajax voor verbaasde gezichten gezorgd. Dat meldt Voetbal International vrijdag in een analyse van de desastreuze seizoensstart van Ajax.

Na het vertrek van Kenny Tete was de interesse van Ajax in Orejuela aanvankelijk juist afgenomen. De Colombiaan is vorig seizoen uitvoerig bekeken door de club, maar scouts van Ajax waren niet enthousiast over zijn ontwikkeling. Van een 'talent met veelzijdige kwaliteiten' werd hij, zo schrijft VI, een 'kwetsbare rechtsback die regelmatig steekjes liet vallen'.

Dat Marc Overmars toch plotseling werk maakte van de komst van de speler, zorgde voor verbaasde gezichten bij Colombiaanse voetbalvolgers én mensen binnen Ajax, meldt VI. Hetzelfde gold overigens voor Mateo Barac, die volgens de analyses van Ajax technisch en tactisch niet voldoende was en moeite had in de opbouw. Overmars besloot hem evengoed te halen, voordat de medische keuring roet in het eten gooide.

Omdat de afhandeling van de transfer van Orejuela pas laat in orde was, werd Deyovaisio Zeefuik donderdag tegen Rosenborg in de slotfase voor de leeuwen gegooid.