Wat mij betreft ga ik na het WK 2018 niet verder als international

"Wat mij betreft ga ik na het WK 2018 niet verder als international"

29-08-2017 09:30
29

Of het Nederlands elftal het nu haalt of niet: na het WK 2018 zit de interlandcarrière van Wesley Sneijder sowieso op. Dat vertelt de spelmaker in gesprek met ELF Voetbal. 

Komende week speelt Oranje WK-kwalificatieduels met Frankrijk en Bulgarije. Een verlies in Parijs betekent vrijwel zeker dat Oranje na het EK 2016 ook het WK 2018 in Rusland zal missen. "Ik wil niet direct spreken van een laatste kunstje van Robin (van Persie, red.), Arjen (Robben, red.) en mij. Maar wat mij betreft ga ik na het WK 2018 niet verder als international. Twee eindtoernooien op rij missen zou rampzalig zijn", aldus Sneijder. 

"Het missen van het EK blijft een smet op mijn carrière. Een eindtoernooi is het hoogste podium als voetballer. Er niet bij zijn vond ik zwaarder dan de WK-finale verliezen", vervolgt de routinier van OGC Nice. 

"Ik heb het EK in Frankrijk ook niet gekeken. We blijven knokken voor onze kansen. Dat we anders over een jaar weer een lange zomervakantie hebben is een verschrikkelijke gedachte. Dat besef moet er bij iedereen zijn. Zeker op de wedstrijddag. Dan moet je... Ik heb het nog nooit zo gezegd... Als elf leeuwen naar buiten komen."