Koeman valt terug op miskoop van 15 miljoen: 'Soms moet dat in het leven'

Koeman valt terug op miskoop van 15 miljoen: 'Soms moet dat in het leven'

07-09-2017 20:33
8

Oumar Niasse maakt verrassend genoeg weer deel uit van de wedstrijdselectie van Everton. Manager Ronald Koeman bevestigde dat donderdag tijdens een persconferentie. Deze zomer deed Everton er nog alles aan om de miskoop uit Senegal van de loonlijst te schrappen. 

In januari 2016 betaalden The Toffees ruim vijftien miljoen euro voor Niasse, die overkwam van Lokomotiv Moskou. Hij kwam slechts 152 minuten in actie, kreeg in aanloop naar het seizoen 2016/17 geen rugnummer, werd teruggezet naar de reserves en verkaste daarna tijdelijk naar  Hull City.

Engelse media spraken al van één van de grootste miskopen uit de clubhistorie. Maar omdat Koeman naar eigen zeggen te weinig spitsen heeft, komt Niasse nu mogelijk tóch weer in actie voor de club.

"Niasse is terug bij het eerste elftal. Hij heeft vandaag getraind", zei Koeman volgens Engelse media. "Hij geeft ons een extra optie voor de spitspositie. Het is niet nodig om het nu nog te hebben over wat er vorig seizoen gebeurd is. Ik vond het nu het juiste moment om hem terug te laten keren in het eerste team. Hij is een Everton-speler, soms moet je in het leven iemand de kans geven."

In augustus onderhandelde Everton met het Crystal Palace van Frank de Boer over een transfer van Niasse. De twee clubs bereikten uiteindelijk geen akkoord. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s