Amsterdamse derby tegen Ajax? Liever niet. Feyenoord zou wel mooi zijn

"Amsterdamse derby tegen Ajax? Liever niet. Feyenoord zou wel mooi zijn"

20-09-2017 20:29
14

De amateurs van AVV Swift schreven woensdagavond historie door titelverdediger Vitesse uit de KNVB Beker te kegelen. Mike Ruijter kan zijn geluk niet op.

De aanvoerder van Swift schoot de beslissende penalty binnen in Amsterdam. "Geweldig dit. Een geweldige prestatie", zegt hij tegen FC Afkicken. "Ik heb heel lang gedacht dat Vitesse het doelpunt nog zou maken, omdat ze denk ik wel 80 procent balbezit hadden. Maar ze hadden weinig creativiteit."

"Op een gegeven moment dacht ik: het zal toch niet? In de verlenging bléven we gaan. Fantastisch. Ik heb denk ik wel tachtig ballen over de zijlijn getrapt, maar iedereen bleef klappen en juichen. Dan voel je je wel gesteund door het publiek."

Na acht penalty's mocht Ruijter de beslissende nemen. Dat deed hij feilloos. "Het was de langste vijftig meter die ik ooit heb gelopen. Je weet niet wat er allemaal in je hoofd omgaat", aldus Ruijter, die wel een voorkeur heeft voor een tegenstander in de volgende ronde. "Amsterdamse derby tegen Ajax? Liever niet. Feyenoord zou wel mooi zijn."