'Ik ken weinig Duitsers die via de Eredivisie bij Duitsland zijn gekomen'

'Ik ken weinig Duitsers die via de Eredivisie bij Duitsland zijn gekomen'

27-09-2017 14:15
10

Ragnar Ache komt uit de opleiding van Sparta, speelde zeven wedstrijden in de Eredivisie, maar is géén Nederlander. De jonge spits is een zoon van een Ghanese moeder en Duitse vader en droomt van een oproep voor Die Mannschaft.

Ache, die spreekt met een Rotterdamse tongval, heeft het al vaker moeten uitleggen: hij heeft geen Nederlands, maar Duits paspoort. Een oproep voor Jong Oranje is uitgesloten. "Een dubbele nationaliteit schijnt lastig te zijn in Duitsland", vertelt hij aan Voetbal International. "We hebben het wel geprobeerd in het verleden, maar het lukte niet."

Wedden

Meer odds

"Ik zou eigenlijk wel graag voor het Duitse team willen spelen. Ooit, nu nog niet. Ik heb net een paar wedstrijden in de Eredivisie gespeeld", vervolgt Ache. "Ik ben in Duitsland opgegroeid en heb tot mijn elfde bij SpVgg 03 Neu-Isenburg gespeeld. Eintracht Frankfurt was de grote club in de buurt, echt een populaire club met een geweldige aanhang. Daar zou ik ooit graag willen spelen."

Kevin-Prince Boateng is zijn voorbeeld. "Een Duitse Ghanees, net als ik. Als ik voor Duitsland wil uitkomen, zal ik in Duitsland moeten spelen. Ik ken weinig Duitsers die zich via de Eredivisie in de nationale ploeg hebben gespeeld. Ze hebben daar zelf talent zat natuurlijk. Ik zal me daar moeten laten zien."