Vitesse komt tekort en gaat hard onderuit tegen Sneijder-loos Nice

28-09-2017 21:08
26

Vitesse heeft ook z'n tweede duel in de groepsfase van de Europa League verloren. OGC Nice was donderdagavond met 3-0 te sterk. De wedstrijd in Frankrijk lag na rust een tijdje stil, omdat de stroom was uitgevallen in het stadion van Nice. De thuisclub trad overigens aan zonder Wesley Sneijder.

De ploeg van trainer Henk Fraser, die enkele dagen geleden nog een zege boekte op Ajax (1-2), begon aardig aan de clash met Nice. Het eerste kansje was voor de gasten. De eerste de beste mogelijkheid voor Nice leverde echter de 1-0 op. Na een corner kon Alassane Pléa bij de tweede paal vogelvrij binnenwerken.

Op slag van rust werd het nog erger voor Vitesse. Thulani Serero leverde de bal knullig in en Allan Saint-Maximin zette vervolgens vanaf eigen helft een sprint in. Geen enkele verdediger wist de snelle Fransman te stuiten. Saint-Maximin klopte Remko Pasveer uiteindelijk in de verre hoek.

Vrij snel na de onderbreking werd de wedstrijd stilgelegd. Het licht viel uit in de thuishaven van Nice. Het was zelfs even pikkedonker. Na een kwartier oponthoud kon de wedstrijd worden voortgezet. Vitesse was nog dichtbij de aansluitingstreffer via Thomas Bruns, die de paal raakte, maar een Arnhems doelpunt viel er niet meer. In de slotfase werd het zelfs nog 3-0, door de tweede treffer van Pléa.

Lazio - Zulte-Waregem 2-0
Na de 3-2 overwinning in Arnhem van twee weken geleden won SS Lazio ook z'n tweede pouleduel. Het Belgische Zulte Waregem werd met 2-0 verslagen in Rome. Felipe Caicedo en Ciro Immobile maakten de treffers. Lazio speelde vanwege een UEFA-straf overigens zonder publiek.