Spijt van veelbesproken video: Derksen haalde flink naar me uit, begrijp dat wel

Spijt van veelbesproken video: "Derksen haalde flink naar me uit, begrijp dat wel"

Gepubliceerd: vrijdag 29 september 2017 om 16:01vr 29-09-2017 om 16:01

Sidney Schmeltz is na een aantal avonturen in Engeland, Egypte en Bahrein terug in Nederland om een nieuwe club, bij voorkeur in het buitenland, te zoeken. Sinds zijn beruchte Veendam-filmpje heeft de 28-jarige Schmeltz niet meer in het Nederlandse betaalde voetbal gespeeld.

In 2013 uploadde de aanvaller een filmpje op Keek na het failliet van zijn club Veendam, waarin hij zegt: 'Terug naar de wereld van beschaving. Veendam is dying. Ik ben happy. Love.' Het kwam Schmeltz op een storm van kritiek te staan. Op Dumpert en bij Voetbal Inside werd er niets heel gelaten van de voetballer. In een interessant interview met VICE Sports, waarin hij ook vertelt over zijn tijd als feestbeest in Engeland, matchfixing en een opmerkelijke transfer naar Egypte, betuigt hij vier jaar later spijt.

"Veel mensen bij SC Veendam zijn goed voor me geweest. De materiaalman, de supporters, lieve mensen bij de club. Ik heb hen pijn gedaan door dat filmpje te maken nadat SC Veendam failliet ging", zet Schmeltz. "Ik had dat nooit moeten doen. Ik was boos op de bestuurders van de club en handelde uit emotie, zoals wel vaker in die tijd. Johan Derksen haalde flink naar me uit, maar ik begrijp dat wel."

De carrière van Schmeltz kende na zijn vertrek bij Veendam nog veel opvallende wendingen. "Ik ben na dat filmpje weggegaan uit Nederland, naar Oldham Athletic in de League 1. Ik belandde daar in een wereld van aanzien. Dat klinkt misschien gek, aanzien bij Oldham Athletic, maar voetbal leeft enorm in Engeland. Mijn eerste avond daar kwam ik in de stad een jongen tegen die me meenam naar een grote nachtclub. We liepen zo, hup, via de keuken naar binnen als VIP’s. Zo’n status heb je daar meteen als profvoetballer. En dat was pas League 1, het derde niveau."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: SC Veendam

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws