'Verrassing in de maak bij Bayern: woensdagmiddag gesprek met Spaanse trainer'

'Verrassing in de maak bij Bayern: woensdagmiddag gesprek met Spaanse trainer'

04-10-2017 10:23
18

Niet Thomas Tuchel of Julian Nagelsmann, maar Luis Enrique wordt mogelijk de nieuwe trainer van Bayern München. Volgens Duitse media staat er woensdagmiddag een gesprek gepland tussen de Spanjaard en de clubleiding van de Bundesliga-grootmacht. 

Enrique (47) stond de afgelopen drie seizoenen aan het roer bij FC Barcelona. Met die club won hij onder meer twee landstitels en één keer de Champions League. Eerder dit jaar kondigde de coach zijn afscheid aan. Na drie hectische jaren vond Enrique het mooi geweest in Camp Nou. Nu volgt er voor de oud-international mogelijk dus een nieuw avontuur in Duitsland. 

Bayern-president Uli Hoeness zwengelde het gerucht over Enrique aan door tegen Abendzeitung te vertellen dat hij met Pep Guardiola al gesproken heeft over de nieuwe trainer van Bayern. Guardiola liet hem vervolgens weten dat hij blij is met de keuze van Der Rekordmeister. Net als Enrique was Guardiola ook zeer succesvol met Barça. Daarna werkt hij drie jaar (2013-2016) in München.

BILD meldt overigens niets over Enrique. Volgens de populaire boulevardkrant wordt Tuchel (clubloos) of Nagelsmann (TSG Hoffenheim) de opvolger van de ontslagen Carlo Ancelotti. Dinsdag viel plots ook de naam van Louis van Gaal