'Cruijffiaanse' Utrecht-uitblinker: 'Dan kan je je rechterbeen vergeten'

'Cruijffiaanse' Utrecht-uitblinker: 'Dan kan je je rechterbeen vergeten'

15-10-2017 07:43
12

Yassin Ayoub was zaterdagavond de uitblinker aan de zijde van FC Utrecht. Met een doelpunt en een assist had de middenvelder een groot aandeel in de 3-1 zege op sc Heerenveen. Hij roemt Erik ten Hag voor het vertrouwen.

Utrecht verkeerde in een moeilijke fase. De Domstedelingen wisten hun laatste drie duels niet te winnen en kregen liefst veertien goals tegen. "Het was een moeilijke periode. Je weet dat er veel kritiek gaat komen en dat sommige jongens misschien gepasseerd worden, maar de trainer hield de groep juist bij elkaar", zegt Ayoub tegen Voetbal International.

Wedden

Meer odds

Tegen Heerenveen werd afgerekend met de vormdip. "Voetbal is eigenlijk heel makkelijk, maar het is moeilijk om makkelijk te voetballen", doet Ayoub een Cruijffiaanse uitspraak. "Voetbal begint bij strijd leveren. Mooi voetballen komt daarna wel. We hadden Heerenveen uit de counter nog meer pijn kunnen doen. Dat is een punt van aandacht, want dan loop je nog voor rust verder weg."

Met een schitterende vrije trap in de kruising en een fraaie assist met buitenkant links stal Ayoub de show. "Het ging lekker. Ik doe eigenlijk niets met mijn rechterbeen, alleen lopen en gas geven in mijn auto. Als je een goed linkerbeen hebt waar je veel mee kan, dan kan het zo zijn dat je je rechterbeen kan vergeten", lacht de spelmaker.