Klaar voor transfer: deze zes Eredivisie-uitblinkers zijn hun club ontgroeid

Klaar voor transfer: deze zes Eredivisie-uitblinkers zijn hun club ontgroeid

18-10-2017 19:00
34

Wie jong is en uitblinkt in de Eredivisie, kan zich normaliter opmaken voor een mooie transfer naar het buitenland of een tussenstap bij een Nederlandse topclub. Voor deze zes spelers is het er desondanks nog niet van gekomen. VoetbalPrimeur zet ze op een rij.

Mimoun Mahi (FC Groningen - contract: medio 2019 - marktwaarde: 3,50 miljoen*)
Het is een klein wonder dat de 23-jarige Mahi nog steeds in Groningen voetbalt. Vorig seizoen scoorde de Marokkaanse international zeventien keer en dit jaar staat de teller alweer op vijf uit acht, wat uiteraard belangstelling wekt. Groningen is echter niet akkoord gegaan met miljoenenbiedingen voor Mahi. Die concrete belangstelling kwam uit het buitenland, maar kan een club als Ajax ook niet een veelscorende buitenspeler gebruiken? In de winterstop lijkt Mahi alsnog een mooie transfer te kunnen maken.

Wedden

Meer odds

Milot Rashica (Vitesse - contract: medio 2020 - marktwaarde: 3,50 miljoen*)
Na drie seizoenen in het eerste elftal van Vitesse lijkt het tijd voor een stap hogerop. Rashica behoort wekelijks tot de beste spelers in Arnhem en blinkt bovendien uit in de grote wedstrijden. Denk aan Ajax-uit (1-2 zege) en Lazio-thuis (2-3 nederlaag). Daar komt bij dat Vitesse bereid is mee te werken aan een mooie transfer. Nu is het wachten op de juiste club. De enige makke van Rashica: scoren. In 62 competitiewedstrijden scoorde hij slechts 12 keer.

Ryan Thomas (PEC Zwolle - contract: medio 2019 - marktwaarde: 1,25 miljoen*)
Thomas draait er niet omheen: hij is klaar voor een hoger niveau. De 22-jarige Nieuw-Zeelander hoopt volgende zomer de stap te zetten naar een Nederlandse topclub, al is een tussenstap bij een subtopper ook niet uitgesloten. Dit seizoen speelt hij voor het eerst centraal op het middenveld bij PEC, waar hij goed is voor één goal en één assist in acht Eredivisie-duels. Een verklaring voor het uitblijven van een transfer is het feit dat Thomas, sinds 2013 actief in Zwolle, in het verleden nogal eens met fysieke problemen kampte.

Yassin Ayoub (FC Utrecht - contract: medio 2018 - marktwaarde: 4,50 miljoen*)
Als Sofyan Amrabat, Wout Brama en Nacer Barazite afgelopen zomer waren gebleven, had Ayoub dit seizoen niet meer in Utrecht gespeeld. De 23-jarige middenvelder is de dirigent van het door trainer Erik ten Hag samengestelde orkest. Dat is ook clubs in het buitenland opgevallen, maar Utrecht hield Ayoub aan zijn contract. De vraag is nu hoe zijn sportieve toekomst eruitziet: hij heeft een aflopend contract, waardoor Utrecht hem in januari moet verkopen om nog wat aan hem te verdienen. Interessant voor PSV, Ajax of Feyenoord?

Sergio Padt (FC Groningen - contract: medio 2019 - marktwaarde: 3,50 miljoen*)
Waar zou Groningen zijn zonder Padt? In elk geval niet hoger dan de huidige twaalfde plek in de Eredivisie. De puntenpakker voelt zich belangrijk onder de Groningse lat en laat wekelijks zien dat hij klaar is voor het grotere werk. Niet voor niets werd hij eerder dit jaar bij het Nederlands elftal gehaald én werd hij gelinkt aan Crystal Palace en PSV. PSV, Ajax en Feyenoord lijken inmiddels geramd te zitten met hun keepers, waardoor het buitenland lonkt voor de 27-jarige Padt. In januari of na dit seizoen.

Brandley Kuwas (Heracles Almelo - contract: medio 2019 - marktwaarde: 1,75 miljoen*)
Na of misschien al gedurende dit seizoen is Kuwas rijp voor een nieuwe stap in zijn zorgvuldig opgebouwde loopbaan. Na FC Volendam, Excelsior en Heracles lonkt een club in de subtop van de Eredivisie, maar het buitenland is ook zéker niet uitgesloten. Dit seizoen staat de teller op twee doelpunten en twee assists in vijf Eredivisie-duels. Opvallend is dat áls hij scoort, het vrijwel altijd een beauty is. Als de 25-jarige Kuwas zichzelf toestaat om soms ook gewoon met een intikkertje te scoren, wordt hij nog veel interessanter.

*Marktwaarde volgens Transfermarkt.nl