'Die goal staat nog steeds op mijn netvlies. De grootste dag van mijn leven'

'Die goal staat nog steeds op mijn netvlies. De grootste dag van mijn leven'

20-10-2017 07:18
10

Jean-Paul Boëtius is twee jaar lang weggeweest uit Nederland, maar staat aan de vooravond van zijn rentree in de Klassieker. De buitenspeler van Feyenoord heeft de wedstrijden met Ajax gemist tijdens zijn verblijf bij FC Basel en Racing Genk.

"De atmosfeer is top bij de Klassieker, daar kijk ik echt naar uit", laat de vleugelaanvaller weten aan NU Sport. "Ik proef ook de wil van de supporters om Ajax te verslaan en die wil heb ik ook. Maar ik ga niet aan de jonge en nieuwe spelers uitleggen wat zo'n Klassieker inhoudt. Je moet het ervaren." Boëtius debuteerde in 2012 tijdens de Klassieker en kwam meteen tot scoren. "Die goal staat nog steeds op mijn netvlies. Ik kan zelfs elke minuut van die Klassieker voor de geest halen. Het is nog steeds de grootste dag van mijn leven."

De 23-jarige buitenspeler weet al hoe zijn ploeg Ajax moet bestrijden. "Of we ook Ajax meteen bij de strot moeten grijpen? Ja, dat lijkt me wel. Dat is de manier om Ajax te pakken", aldus Boëtius, die stelt dat Feyenoord voort moet borduren op het spel tegen Shakhtar van dinsdagavond. "Qua intensiteit en energie moeten we meteen hetzelfde niveau halen tegen Ajax. We waren dominant voor rust, al is het jammer dat we dat niet konden vasthouden. Er was echt iets te halen tegen Shakhtar. Maar goed, dan moet het zondag tegen Ajax maar gebeuren."